2018-07-06 17:34
Nokian KrP

LähiTapiolan Urheilijaturva-vakuutus

Terve,

Salibandyn uusi lisenssi- ja vakuutuskausi alkaa 1.8.2018 ja jokaisen pelaajan ja virallisen toimihenkilön tulee hankkia ennen sarja- ja turnauspelien alkua uusi lisenssi ja vakuutus. Ne voi hankkia linkistä
https://www.suomisport.fi/

Lisenssin voi hankkia vain tuolta SuomiSportista, mutta vakuutusta ei ole pakko hankkia sen kautta. Perheellä voi esim. olla sellainen kotivakuutus, että sen tapaturvakuutusosuus kattaa myös nuoren pelaajan kilpaurheilun. Tämä kannattaa ensin tarkistaa omalta vakuutusyhtiötä tai vakuutusehdoista.

Vakuutuksen voi hankkia myös muualta ja muilta vakuutusyhtiöitä kuin SuomiSportin kautta.

LähiTapiola Pirkanmaa on kehittänyt pirkanmaalaisille urheilijille normaalia vapaa-ajan tapaturmavakuutusta ja lisenssivakuutusta laajemman turvan sisältävän Urheilijavakuutuksen. Sen hinta on alle 17-vuotiaille lapsille ja nuorille ainoastaan 49,75 €, jos perheen kotivakuutus on LähiTapiolasta ja 63,70 €, jos kotivakuutusta ei ole. Hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä ainakin vanhemmissa ikäluokissa.

Yhtä tärkeää kuin hinta on se palvelu ja hoito, jota vahingon sattuessa saadaan. Urheilijaturva kattaa tietyissä tapauksissa myös vähitellen syntyneiden vammojen hoitoja, kun yleensä vakuutukset kattavat vain äkillisien vammojen hoitoja. Urheilijaturva kattaa myös useimmat urheilulajit, joten jokaiseen lajiin ei tarvita erillisiä vakuutuksia.

Edustusjoukkueen ihan käytännön kokemuksien perusteella parasta Urheilijaturvassa on se, että kun vahinko sattuu ja vahinkoilmoituksen tekee heti puhelimella tai applikaatiolla LähiTapiolan TerveysHelppiin, yhteyteen terveysalan ammattilaisen kanssa pääsee välittömästi ja hoitoprosessi käynnistyy heti. Avun tarvitsijat ohjataan Tampereella Koskiklinikan Pihlajalinnaan ja samalla korvaus- ja suoralaskutus saadaan vireille. Laskuja ei tarvitse siis maksaa ensin itse ja hakea sitten korvauksia takaisin. Ja jos sattuu olemaan vielä S-ryhmän jäsen, vakuutusmaksu kerryttää sen ryhmän S-bonuksia.

Olen laatinut Urheililjaturvan valinneille ohjeen vahingon varalle ja laitan sen tähän liitteeksi.

Valinnanvapaus on jokaisella pelaajalla ja heidän vanhemmilla, mutta nyt jo useamman vuoden kokemuksella hoitojen joustavasta hoidosta ja tasosta, voin kyllä suositella tätä Urheilijaturvaa.

Terveisin

Markku Roth
varapuheenjohtaja
edustusjoukkueen jojo